Hva er de karbonfrie karbonpapirbeleggkomponentene?

Selvkopiert kopipapir er delt inn i øvre side eller CB-papir (bestrøket baksidepapir), midtside eller CFB-papir (belagt for- og bakpapir) og nedre side eller CF-papir (bestrøket forsidepapir).

karbonfritt kopipapir

Vanlige komponenter i CB-belegg og deres ytelseskrav:

CB-belegg er hovedsakelig sammensatt av kromogene mikrokapsler, avstandsstykker, lim, tilsetningsstoffer og vann.

1. Mikrokapsler er den viktigste komponenten i CB-belegg. Kvaliteten og doseringen av mikrokapsler er nært knyttet til fargeutviklingen til karbonfritt kopipapir. Faststoffinnholdet i mikrokapsler er vanligvis 40% til 50%, hovedsakelig sammensatt av fargeløs fargeolje, veggmaterialer og emulgatorsammensetning. Kvaliteten på mikrokapslene påvirker hovedsakelig fargegjengivelseseffekten, lysfastheten og forurensning avkarbonfritt kopipapir.

2. Bruken av avstandsstykker i CB-belegg er for å forhindre for tidlig brudd på mikrokapsler under påvirkning av ytre krefter under batch- og beleggingsprosessen. Hvetestivelse er for tiden den mest brukte spaceren i CB-belegg. Hovedkvalitetsindeksen til avstandsstykket er størrelsen på partikkelstørrelsen. Det kreves generelt at avstandsstykket med en partikkelstørrelse i området 15-25 μm skal utgjøre 60-80 %, og partikkelstørrelsen bør ikke være større enn 40 μm. Mengden avstandsstykke er vanligvis 30 % til 50 % av mengden mikrokapsler (tørrforhold). Jo større partikkelstørrelsen på mikrokapslene er eller jo svakere styrken til mikrokapslene er, jo mer avstandsstykke er nødvendig.

3. Det er generelt to typer lim som brukes i CB-belegg, den ene er karboksylert styren-butadien-latex og den andre er modifisert stivelse. Det er også noen få produsenter som bruker polyvinylalkohol (PVA) med modifisert stivelse. Blant dem er mengden karboksylert styren-butadienlatex vanligvis 3% til 4% (for maling, tørrforhold), og mengden modifisert stivelse er vanligvis 10% til 12% (for maling, tørrforhold).

4. Tilsetningsstoffene som brukes i CB-belegg inkluderer dispergeringsmidler, natriumkarboksymetylcellulose (CMC) og konserveringsmidler. Dispergeringsmidlet er natriumpolyakrylat, doseringen er vanligvis 0,2 % til 0,3 % (for maling, tørrforhold), og doseringen av natriumkarboksymetylcellulose (CMC) er generelt 0,5 % til 1,5 % (For belegg og tørrforhold), kan det være justeres i henhold til beleggets viskositetskrav. Mengden av konserveringsmidler er vanligvis 0,5 % (til stivelse, tørrforhold).

karbonfritt papir

Vanlige komponenter i CF-belegg og deres ytelseskrav:

CF-belegg består hovedsakelig av pigmenter, fargefremkallere, lim, tilsetningsstoffer og vann.

1. Hensikten med å bruke beleggspigmenter påkarbonfritt kopipapir er å fylle og dekke den ujevne overflaten på basispapiret, forbedre hvitheten og opasiteten til papiret, forbedre glattheten og glansen på papiroverflaten, og få papirets overflate til å ha jevn og god blekkabsorbsjon, endelig få en god utskriftseffekt. De viktigste pigmentene som brukes i CF-belegg er kaolin og kalsiumkarbonat.

2. Fargefremkalleren som brukes i CF-belegg er hovedsakelig fenolharpiks, og en liten mengde sinksalisylat brukes sammen med det. Hovedformålet med å bruke sinksalisylat er å forbedre fargeutviklingshastigheten til karbonfritt papir, spesielt ved lav temperatur. . Mengden fargefremkaller utgjør generelt 11 % til 13 % av den totale malingen (tørrforhold), mens forholdet mellom fenolharpiks og sinksalisylat generelt er 10:1 (tørrforhold), tilsetning av sinksalisylat Mengden bør ikke være for mye, ellers vil det øke forurensningen av papiret.

3. Det er generelt to typer lim som brukes i CF-belegg, den ene er karboksylert styren-butadien-latex og den andre er modifisert stivelse. Blant dem er mengden karboksylert styren-butadienlatex vanligvis 4% til 5% (for maling, tørrforhold), og mengden modifisert stivelse er vanligvis 12% til 14% (for maling, tørrforhold).

4. Tilsetningsstoffene som brukes i CF-belegg inkluderer dispergeringsmidler, natriumkarboksymetylcellulose, skumhemmere, smøremidler, konserveringsmidler og kaustisk soda. I tillegg, når du produserer farget papir, inkluderer pigmentene som er lagt til malingen rødt pulver, gult pulver, smaragdblått og smaragdgrønt, og de tilsvarende fargene påkarbonfritt kopipapirprodusert er rød, gul, blå og grønn.


Innleggstid: Apr-03-2023