E fa'afefea le tu'uina atu ma le mana'oga o pepa fa'apipi'i?

I le lima tausaga talu ai, o le tau averesi a le atunuu opepa ufiufi i Saina ua faʻaalia se "W", ma o uiga o le "le pisi i le vaitau maualuga ma le vaivai i le vaitau" ua sili atu ona manino. O lo'o fesuia'i pea e aveta'avale tau pepa fa'apipi'i i totonu o le atunu'u i le va o le tau fa'atatau ma le fa'atauga ma le mana'oga.

 

O le fa'aaogaina o pepa fa'apipi'i i lalo o lo'o fa'atumauina i api talaaga, ata tusi, laupepa ma isi matā'upu. Faatasi ai ma le aafiaga o ala o faasalalauga faaeletonika, o auala faitau a tagata ua faasolosolo ona suia, ma le manaoga atoa i lalo mopepa faatufugaga ua matua faaitiitia. I le 2022, o loʻo faʻamauina e nusipepa le tele o le aofaʻi o le taumafaina, faʻamauina mo le 66%, sosoo ai ma tusi ma itulau e tasi, faʻamauina mo le 25% ma le 5% i le faasologa.

pepa faatufugaga

Mai le 2018 i le 2022, i le tulaga o le taumafaina i lalo i matā'upu eseese, o lomiga fa'asalalau e sili ona tele, soso'o ai ma lipine, laupepa, ma isi. Faatasi ai ma le atina'eina o ala o faasalalauga faaeletoroni, o le aofa'i atoa o lomiga lolomi na lomia i Saina na faaauau pea ona pa'u, ma i lalo o le aafiaga o le siosiomaga lautele, periodicals, Fa'aitiitiga taua o pepa fa'aaogaina mo le fa'alauiloaina o pisinisi.

pepa ufiufi

E tusa ai ma le faʻaogaina faʻaitulagi faʻatulagaina o pepa faʻaleaganuʻu a Saina e aofia ai pepa faʻapipiʻi, o le tufatufaina atu i lalo o Sasaʻe Sasaʻe e matua eseese lava, ma o le itulagi e maualuga le aofaʻi opepa faaleaganuu taumafa i totonu o le atunuu, e tusa ma le 40% o le aofaʻi o le taumafaina o pepa faaleaganuu. Sosoo ai ma Saina i Saute ma Saina i Matu, e tusa ma le 18% i le faasologa. O Saina i Saute o lo'o fa'agaoioia i fefa'ataua'iga fa'atau atu i fafo, ma o Saina i Matu o lo'o fa'amaualuga i le lolomiina, o ia vaega taua uma mo le taumafaina o pepa fa'aleaganu'u. O le faʻaaogaina o pepa faʻaleaganuʻu i totonu o Saina tutotonu e faʻapitoa foi, e tusa ma le 11%. Ole fua ole taumafa ile itu i Sautesisifo, Matu sasa'e, ma Matusisifo e maualalo, e tusa ma le 6%, 5%, ma le 2% i le faasologa.

 

Mai le fa'atulagaina o taumafa fa'aitulagi i le lima tausaga ua tuana'i, e mafai ona va'aia e le'i tele se suiga o le fa'asoa o vaega o lo'o mana'omia i lalo mo pepa fa'aleaganu'u. O le tele o le fa'atupulaia o taumafa e tele lava ina fa'asoa i nofoaga e matua'i fa'ato'ato'a le faitau aofa'i ma ose tamaoaiga tau atina'e, e pei o Saina i Matu ma Saina i Saute. Ona o mea taua e pei o le si'itia o le faitau aofa'i o le faitau aofa'i ma tupe fa'aalu a le atunu'u ma le si'itia o le mana'oga mo le toe a'oa'oina o matata eseese, ua si'itia ai le aofa'i o pepa fa'ale-aganu'u i se tulaga patino. I lalo o le tulaga lautele o le tamaoaiga, o le manaoga mo pepa i luga o le sosaiete ua taofia, ma o le vaega o le taumafa i Sasaʻe Saina, Central Saina ma isi itulagi ua faʻaitiitia teisi. Itu i Sautesisifo, Matu sasa'e, ma Matusisifo e maualalo le faitau aofa'i o tagata, tele le tafe mai o tagata, ma sina vaega itiiti o le taumafa pepa faaleaganuu.


Taimi meli: Mati-06-2023