Su'esu'ega i le fa'atinoina o pepa malo e le susu ma le suau'u

Le mea faavae o le susu mapepa fa'amaufa'ailoga suauu fa'aoga mo le ave'ese o mea'ai fa'apipi'i mea'ai e fai i pulupulu vaila'au fa'amago e ala i se fa'agasologa fa'apitoa, ona fa'amamago lea pe a uma ona fa'afuaina. E ui lava o le vaega o le pito i luga ua faʻateleina, ua faʻaitiitia le gaʻo, ae o alava i luga o le pepa o loʻo faʻaalia pea i le tele o vaega o le hydroxyl polar ma le malosi o le hydrophilicity, o le maualuga o le ea o le pepa ma le capillary phenomenon. o alava, o le aafiaga o le vai ma le suauu infiltration o loo lelei pea.

pepa suauu

E masani ona faʻaaogaina e le pepa pepa le auala e faʻaopoopo i totonu o le pulupulu poʻo le faʻaleleia o luga e tuʻuina atu i le pepa ni mea faʻapitoa e pei o le susu, suauʻu-faʻamaonia ma le antibacterial. E mafai ona faia le suiga i luga ole laiga ile auala faʻapipiʻi. A maeʻa ona faʻagogo, o se ata tifaga e iai mea maualuga pa puipui e fausia e faʻaleleia ai le susu ma le suauu-repellent o le pepa; fa'aitiitia le malosi i luga e mafai ona fa'aleleia atili ai mea e fa'afefeteina o le substrate; sauniunipepa ufiufifaʻatasi ai ma se mea faʻapipiʻi, E ala i le faʻaleleia atili o lona mataʻutia, e mafai ona maua se aafiaga superhydrophobic ma superoleophobic.

pepa afifi meaai

O nisi vaega galue o chitosan ua suia e vaega carboxymethyl e fausia ai le carboxymethyl chitosan (CMCS), ma o le filifili mole o loʻo i ai se numera tele o hydroxyl, amino ma carboxymethyl vaega faʻatino, lea e faʻaleleia atili ai le solubility vai ma ata-fausia meatotino a CMCS. O le vaega o le hydroxyl i luga o le CMCS e malosi le polarity ma o loʻo i ai se faʻalavelave faʻapitoa i le suauʻu, ae o le vaega amino o loʻo faʻamaonia lelei, lea o le a faʻapipiʻi ai molelaʻau suauʻu ma puipuia ai le suauu mai le ulu ma faʻafefe le pepa.

O le Polylactic acid (PLA) o se tasi o nofoaga vevela i suʻesuʻega o mea faʻaleagaina i le lalolagi atoa, lea e foia ai le faʻafitauli o otaota e faigata ona faʻaleagaina pe a uma le faʻaogaina o mea faʻavae suauʻu. O molelaʻau PLA e fesoʻotaʻi faʻatasi e ala i le esterification, ma o le vaega galue e fai si lipophilic, ae o le vaega ester e lelei le hydrophobicity, o lea e mafai ai ona faʻaaogaina le PLA o se mea hydrophobic.

O le CMCS o loʻo i ai le suauʻu lelei ae o le malosi o le hydrophilicity, aʻo le PLA e le mafai ona faʻaaogaina i le vai, ma o le mea manifinifi na faia pe a uma le faʻapipiʻiina o loʻo i ai se aafiaga hydrophobic, ae o vaega galue i luga o le filifili mole e iai se lipophilicity patino. O le fua faatatau i le va o le lua e sili ona taua mo le faaleleia o le vai ma le suauu tetee oafifiina meaai e ave ese.

pusa meaai

 

 


Taimi meli: Nov-14-2022